Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Arthur Nooter

By

27 februari 2019

Met een Android video app monteren?

27 februari 2019 | By |

Android Video: overweeg Kinemaster. Ook op iOS!

KineMaster biedt een complete, intuïtieve oplossing voor het editen met een Android video app. En is ook nog eens gratis te gebruiken. Heb je te maken met groepen mensen die op beide platforms werken? Ook dan is deze editor aan te bevelen, want hij is zowel voor Android als iOS te downloaden.

Wij werken voor een gemengde Android/iOS groep in het onderwijs. Zo komen we op Kinemaster. De app werkt prima op beide platforms. In onze Proeverij, onze entree workshop voor starters, is dit erg handig. Twee editors uitleggen is tijdrovend en verwarrend, zeker in een eerste kennismaking. Dus zijn we blij met deze Android video app, uiteraard vooral vanwege alle mogelijkheden die de editor biedt.

KineMaster biedt een complete, intuïtieve oplossing op Android

Gratis versus abonnement

KineMaster is kosteloos te gebruiken. In het beeld zit dan wel een watermerk Made by KineMaster. Op een alleszins acceptabele manier: transparant wit in de rechterbovenhoek. Wie wil kan het watermerk weghalen via een abonnementsmodel ( Android 3,56/mnd, iOS €5,49/mnd,).

Start een project in KineMaster voor je Android video en je kies meteen je aspect ratio. Wil je editen voor breedbeeld (videospelers) of rechtop (portraitmode voor Instagram) of vierkant voor LinkedIn? Deze keuze zit vooraan, de app is dus eigentijds ingericht voor native video. KineMaster ondersteunt 4K tot op 60 frames en wordt regelmatig ge-update, er zit ontwikkeling in.

Video trimmen en splitten doet KineMaster heel instructief. Je ziet in de knop meteen wat je met deze handeling weghaalt: rechts van de trimkop, links van de trimkop. Audio lostrekken van je video kan met éen tab. Je hebt de mogelijkheid om je video als voice-over te gebruiken.

Er zit éen suffe maar overkomeljke onhandigheid in KineMaster. Bij ieder nieuw project moet je meteen de audio fade-out uitzetten (Projectsettings -audio). Die staat standaard aan, en belemmert je in je eigen regie. Verder is de opbouw in de app logisch en toegankelijk. Alles wat je toevoegt: beeld over beeld, tekst, muziek, en voice-over, verschijnt onder je storyboard. Vervolgens kun je daar je bewerkingen op los laten. Split screen bijvoorbeeld, biedt beeld over beeld, maar ook beeld in beeld of half screen. Dat is meestal too much, maar soms kan het aardig werken. Net als de grappige stickers!

Implementeren van je huisstijl

Lettertypes zijn ruim aanwezig, met achtergronden en kleuren om aan te sluiten bij je eigen (huis)stijl. Je kunt je eigen RGB waardes invoeren! Schrijven op je beeld kan ook. Dat kan leuk zijn, mits met een enkel woord in een redelijk handschrift. Taal professor Marc van Oostendorp doet dat in zijn video’s.. Even oefenen met je vinger of een stylus gebruiken!

Kortom

KineMaster is een prima Android video app die ook op iOS werkt. Daarom gebruiken wij inmiddels deze editor in onze Proeverij. Dat is de workshop voor mensen die willen proeven aan het maken van video: je leert in 3 uur de basis van filmen en monteren. Het resultaat is een superkorte video die je na de workshop online kunt zetten.

Links:

Workshop De Proeverij

Download Download KineMaster

Taal professor Marc van Oostendorp op YouTube vergelijkt de Belgische Luizenmoeder met de Nederlandse.

Comments