Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Fetsje Luimstra

By

17 januari 2017

Gratis filmmuziek op YouTube, ga gelijk aan de slag

17 januari 2017 | By |

Zoek je gratis filmmuziek uit in de YouTube Audiobibliotheek

Waarom zou je gratis filmmuziek onder je video zetten? Met muziek breng je sfeer aan en versterk je het verhaal van je video. Alle reden om muziek te (laten) maken voor je video. De meesten van ons gaan op zoek naar passende filmmuziek. Je hebt daar wel toestemming van de maker voor nodig. YouTube biedt daarvoor een uitgebreide muziekbibliotheek, meteen beschikbaar en een groot deel kosteloos. 

Op YouTube vind je steeds meer kosteloze muziek in de audio bibliotheek. Het staat in de Creator Studio, onder het kopje maken. De muziek is doorzoekbaar op genre, je kunt een passende stemming selecteren en kiezen voor je favoriete instrument. Filmmuziek is een van de genres. Wil je niet met YouTube werken, dan zijn er verschillende websites waar je met toestemming kosteloos muziek kunt downloaden. De links staan hier onder aan dit blog.

Filmmuziek brengt sfeer en het kan gratis, met en zonder vermelding

Heel veel goede muziek is kosteloos beschikbaar. De tegenprestatie varieert. Soms staat er: ‘Je mag dit nummer gebruiken en inkomsten genereren met je video’, dan wordt er geen tegenprestatie gevraagd. Vaak wordt je tot een toelichting op YouTube verplicht. Je neemt een vooropgestelde verklaring op in de videobeschrijving op YouTube. Het hoeft dus niet eens in beeld.

Aan de slag

Inmiddels kun je de muziek ook gemakkelijk downloaden naar je video editor. Je zou verwachten dat iTunes handig werkt, maar dat is niet zo. Juist het rechtenverhaal zit daar in de weg en maakt importeren lastig. En direct downloaden van muziek werkt niet, het komt niet in je bibliotheek terecht. Wat welk werkt: upload van PC/Mac via de cloud met de diensten Dropbox, google Drive of OneDrive. Je maakt op je pc een een map gratis filmmuziek in een van deze drie aan, slaat je filmmuziek daar op. In je editor LumaFusion of Pinnacle Studio Pro importeer je vanuit je videoproject de muziek naar de map Gebruiksmedia.
In een hierop volgend blog hebben we ook een stap voor stap uitlegvideo online gezet

Nog een andere snelle mogelijkheid is de app Send Anywhere. Ga daarheen op de PC/Mac en open ook de app op de Ipad. Op de computer sleep je het bestand in de app en klik op “send files”. Op de iPad tab op “receive” en tik de code in. Vervolgens open je het bestand in LumaFusion of Pinnacle Studio Pro.

Filmmuziek bij je video plaatsen is dus heel wel mogelijk en hoeft geen geld te kosten. Wel moet je de juiste sfeer zoeken, en het passende ritme. Wil je persé dat ene geweldige nummer? Dan vraag je om toestemming bij de maker, dat kan immers ook!

Links naar genoemde Apps en websites met filmmuziek:
Send Anywhere
LumaFusion   Nieuw, prijzig maar wel een aanrader!
Pinnacle Studio Pro
YouTube AudioBibliotheek
Free Music Archive
MusOpen
Incompetech
Audio Archive
Classiccat

Comments