Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Fetsje Luimstra

By

23 maart 2017

Met een Samsung video monteren?

23 maart 2017 | By |

Samsung video monteer je nu met PowerDirector

In 2019 is KineMaster de betere! Lees hier ons recente blog daarover: Met Android monteren

Je kunt nu ook met je Samsung video monteren! Met je smartphone film je tegenwoordig kwalitatief goede video. Als het gaat om actueel beeld is de beste camera, die camera die je bij je hebt. Wat je idealiter ter plekke monteert op diezelfde smartphone. Dat kan nu ook op een Samsung en andere android toestellen met de app Power Director. 

Qua camera ontlopen Samsung en iPhone elkaar niet zo veel. Beiden filmen minimaal op full HD, wat je met gemak projecteert op een scherm met een diagonaal van 2 meter. Vaak heeft Samsung zelfs betere specs. Apple daarentegen weet door betere afstemming het onderste uit de kan te halen.

De App PowerDirector, alternatief op Android

Nu het mogelijk is om met een app je video te monteren, wil je dat ook snel en ter plekke doen. Eindelijk biedt het Android platform ook een volwaardige app, de gratis PowerDirector. Dat wil zeggen dat je de totale regie kunt nemen over de video. En niet in je werk wordt bepaald door speciale thema’s, of erger nog willekeurig wordt gemonteerd door een shaker.

Het lastige van Android is dat er heel veel verschillende schillen zijn. Je weet nooit zeker of de app het doet. Probeer het gewoon uit, de app is gratis. Als het werkt op je smartphone kun je met een in-app aankoop (€6,49) het logo van PowerDirector kwijtraken en je video opslaan in full-HD. Inmiddels werkt PowerDirector met een abonnementsmodel

De app PowerDirector werkt met een storyboard waarop je als het ware elementen als titels, overgangen, foto’s en video onder plaatst. Het werkt redelijk intuïtief. Met een leuke gimmick: je scene onder water zetten, met spiegeling! De app komt in de buurt van Pinnacle Studio Pro voor iOS. Die op dit moment qua mogelijkheden ingehaald wordt door LumaFusion (iOS).

Heb je een iPad in huis? Dan gebruik je naast je Samsung een iPad met de app LumaFusion (iOS). Het transport van media van je Samsung naar de iPad gaat inmiddels prima met behulp van cloud diensten als Dropbox, Google Drive of OneDrive. Met een Samsung video monteren kan dus, zowel op Android als iOS!

PowerDirector Video Editor 
LumaFusion Pro video editing en effects €21,99

Pinnacle Studio Pro € 13,99 (Laatste update Okt 2016!)

Dropbox
Google Drive
OneDrive