Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Fetsje Luimstra

By

15 januari 2014

Video, het nieuwe schrijven

15 januari 2014 | By |

Met beeld kunnen we zoveel meer van onze boodschap overbrengen dan met alleen woorden. Tegenwoordig maken we overal beeld met onze smartphone. Een foto gebruiken we vervolgens, al dan niet voorzien van een laagje, als illustratie. Bewegend beeld vraagt om bewerking. Montage met Pinnacle Studio zorgt voor focus. Zo voeg je de beleving toe aan het woord. Daarom is video het nieuwe schrijven.

Inmiddels zijn er verschillende apps beschikbaar om video beelden achter elkaar te zetten. Apps als Vine danken hun succes aan het kader waarin het beeld geplaatst wordt. Met zes seconden beeld communiceer jij je gedachte naar de community van Vine-makers en volgers. Met iMovie maak je een trailer: je plaatst je beelden in strak geprogrammeerde formats. Met de app Magisto zet je de beelden in een shaker: het blijft afwachten wat er uit komt.

Volwaardig monteren op een laagdrempelige manier. Zodat je zelf de boodschap van je video bepaalt.

In film breng je de boodschap over door de montage van de beelden. Door die beelden samen vertel je het verhaal. Als professional bepaal jij de focus van je film. Je kunt en wilt niet afhankelijk zijn van de shaker, de lukrake keuzes of te strakke formats van de apps. Met Pinnacle Studio voor Ipad en in iets mindere mate de online tool YouTube Editor, maak je zelf die keuzes. Volwaardig monteren op een laagdrempelige manier. Zodat je zelf de boodschap van je video bepaalt. Zo wordt video het nieuwe schrijven.