Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Arthur Nooter

By

10 september 2014

Verplaatsen van YouTube film naar ander account

10 september 2014 | By | 3 Comments

YouTube staat in principe niet toe dat je een film van het ene naar het andere account verplaatst. Bijvoorbeeld als je een film gemaakt in je persoonlijke kanaal naar je bedrijfskanaal wilt verplaatsen. Je kunt natuurlijk via videobeheer de video downloaden als Mp4 en in het nieuwe account uploaden maar dat geeft relatief veel kwaliteitsverlies. Er is een betere oplossing via YouTube editor en Creative Commons.

Klaar maken te verplaatsen film

Ga naar YouTube en log in op je oorspronkelijke account
Ga via Mijn kanaal naar Videobeheer
Klik bij de film op bewerken
Zet de video op verborgen of openbaar
Ga naar Geavanceerde instellingen
Selecteer bij Licentie en rechten de 2e optie: Creative Commons
Sla je Wijzigingen op

Ga terug naar videobeheer
Klik nu óp de film
Kopieer het adres uit de browser (lét op het adres in de Delen tap werkt voor ons doel níet)

Remix via Creative Commons,
dat maakt
het
mogelijk.

“Importeren” in het doel account

Log nu in op het doel account
Ga via Mijn kanaal naar Videobeheer
Klik op Maken en dan Videobewerkingsprogramma
Maak een Nieuw project aan en geef het de juiste Titel
Zoek met de eerder gekopieerde link in het zoekveld
Sleep de gevonden video vervolgens naar de beeldtijdlijn met het camera icoontje
Je kunt nu natuurlijk nog wat wijzigen aan je video  😉
Publiceer!

Tot slot op deze wijze is er echt sprake van een “nieuwe video”. Je kunt dus het origineel op het oorspronkelijke account, als je dat wilt, verwijderen.

YouTube editor

Comments

  1. Sarah

    Hallo beste. Op zich goede tip!! Ik kwam er ver mee totdat ik op “maken” heb geklikt en er bij mij helaas geen Videobewerkingsprogramma te zien is. Ik zie alleen Audiobibliotheek en Muziekbeleid staan.. Kijk ik er overheen? Of zou de functie verwijderd/verplaatst zijn?
    Alvast bedankt!

    • Arthur Nooter

      Beste Sarah,
      Je kijkt er niet overheen de functie is in de huidige Creator Studio verdwenen. In YouTube Studio (Beta) dat Creator in de toekomst gaat vervangen is nog niet iets soortgelijks opgenomen. Hou de site in de gaten binnenkort ga ik op zoek naar een alternatief.

  2. Hermine Broggel

    Vraag: wordt bij deze verplaatsing de score ook meegenomen? Anders kan je ook gewoon nog een keer uploaden. Nadeel is juist dan dat score weer op nul komt.

Submit a Comment