Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Fetsje Luimstra

By

24 september 2015

iMovie versus Pinnacle Studio

24 september 2015 | By |

Waarom niet de app iMovie gebruiken voor video bewerking op de iPad? Cursisten stellen met regelmaat deze vraag. Het antwoord: je kunt inmiddels een heel eind komen met de app van Apple. Maar als je professionele video wilt maken gebruik dan liever Pinnacle Studio dan iMovie op de iPad. Het biedt je de mogelijkheid werkelijk de regie te voeren.

Apple zegt zelf over iMovie dat je er professioneel ogende films mee maakt. En dat is precies het punt. De editor levert een aantal mooie sjablonen waarmee je snel een filmpje in elkaar zet. Wil je werkelijk de regie voeren dan stuit je op een paar zaken die dat verhinderen.

Met Pinnacle Studio voer je werkelijk de regie

In Pinnacle Studio kun je tot op niveau van een frame werken. Je kunt dus exact bepalen welk beeld je verhaal vertelt. In iMovie kan dat niet: er is geen timer en de frames zijn niet zichtbaar.
In Pinnacle Studio kun je een logo aan je film toevoegen, zelfs via een transparant. Dat logo, en de titels!, kun je waar je wilt nauwkeurig positioneren. Dit in tegensteling tot de editor van Apple: een logo plaatsen is niet mogelijk en het sjabloon bepaalt het lettertype en positie van je titel.

Het beeld buiten de sjablonen aan te kunnen passen, precies daar liggen de verschillen tussen iMovie en Pinnacle Studio.