Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Arthur Nooter

By

19 april 2017

LumaFusion versus PinnacleStudioPro

19 april 2017 | By |

LumaFusion geeft meer vrijheid

Sinds 22 december is LumaFusion op de markt en we zijn laaiend enthousiast!. Het is een nieuwe app voor videomontage, van de makers van de app voor Pinnacle, Pinnacle Studio Pro (PSP). Door de drie onafhankelijke videotracks en drie audiotracks kun je nu nog heel veel intuïtiever werken. Wij vergelijken met PSP, waar we al jaren mee werken, en zien veel verbeteringen doorgevoerd. Ze maken LumaFusion tot een geweldige oplossing voor editing op iOS.

In Pinnacle Studio Pro (PSP) maak je twee cuts in je bewegend beeld voor de gewenste tijd dat de titel in beeld is. In LumaFusion plaats je een titel, geheel onafhankelijk van het beeld, als een blokje in het spoor boven het beeldfragment. De lengte in tijd pas je eenvoudig aan met hendels. De werkwijze is vergelijkbaar met hoe je de voice-over positioneert in PSP, die plaats je op de plek die je wenst. Fijn intuitief! Je kunt zo dus ook je titel over verschillende clips laten lopen. Dat zelfde geldt voor foto in beeld, film in beeld, en het geluid bij beeld. Je bent zoveel vrijer met deze oplossingen in LumaFusion.

Titel over beeld, foto in beeld, film in beeld, en het geluid bij beeld, ze zijn allemaal vrij te plaatsen. Fijn intuïtief!

Dat geldt ook voor de opslag en gebruik van titels: je kunt in LumaFusion wel verschillende lettertypes én groottes combineren in een titel. De gebruikte titels kun je ook opslaan, en herhalen, het gaat richting huisstijl gebruiken. Kleurnummers gebruiken is nog niet mogelijk, maar wordt al wel genoemd in de bêta, ik verwacht dat dat ook binnenkort kan.

Kleurcorrectie is een andere, nieuwe toevoeging. Het kan je beeld redden, wanneer je belichting storend verschillend is, of wanneer je materiaal van twee verschillende camera’s gebruikt.

Ik volg al langer de ontwikkeling van LumaFusion via de bêta. Al na een dag is mijn suggestie “Show Touches” opgenomen in de beta van LumaFusion. Super voor onze workshops, deelnemers kunnen nu nog beter ‘on screen’ volgen wat ik doe.

Al met al een absolute aanrader. De prijs €21,99 (eerder €39,99), is inmiddels acceptabel. Voor een zo complete app vind ik dit bedrag zonder meer de moeite waard.

Blog Lumafusion
Montage in LumaFusion

LumaFusion € 21,99

Pinnacle Studio Pro €12,99

Comments