Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Fetsje Luimstra

By

28 juni 2019

Filmen en Navigeren met de smartphone

28 juni 2019 | By |

Duolezing DeTotem met GPSfietser

Filmen en navigeren met de smartphone: er kan zoveel meer dan vaak gedacht. De smartphone biedt ontzettend veel mogelijkheden, dat is algemeen bekend. Maar in de praktijk worden diezelfde mogelijkheden vaak nauwelijks benut. Laat je meenemen door de kenners in deze introductie op filmen en navigeren met de smartphone.

Johan Blom (gpsfietser.nl) en Arthur Nooter van de Totem vonden elkaar op een gedeelde passie: de mogelijkheden van apps op de smartphone. In deze duolezing geven ze een introductie op hun eigen terrein, maar dan wel op één avond. Beluister wat zij je te vertellen hebben over filmen en navigeren op de smartphone.

De kenners nemen je mee bij deze introductie in smartphone apps

Waarom een lezing over navigeren met de smartphone?

Er zijn talloze apps waarmee je kunt navigeren. Veel daarvan schieten echter te kort. Een goede app voor de recreant moet duidelijke kaarten hebben waarbij juist de kleine weggetjes goed zichtbaar zijn. Daarnaast is het zoeken en beheren van interessepunten heel belangrijk (campings & accommodatie, eten, winkelen, bezienswaardigheden, etc). Het importeren van een bestaande route (GPX-track) is uiteraard een vereiste, routes berekenen met de navigatie-app moet flexibel zijn en de routes moeten opgeslagen kunnen worden voor later gebruik.

In zijn lezing laat Johan Blom naast de mogelijkheden van de betere navigatie-app zien hoe je de stroomvoorziening onderweg regelt en hoe je de smartphone weerbestendig op reis meeneemt.

Waarom een lezing over filmen met de smartphone?

De beste camera is die camera die je bij je hebt: die zit in je mobiel. Daarom wil je de mogelijkheden kennen, maar ook de beperkingen. Jij vertelt jouw verhaal het best, of het nu gaat om je werk, je hobby of je vakantie. Ook daarom wil je de regie over de film die je maakt. Je kiest dus voor de apps die je daarin niet beperken maar juist de ruimte geven.

In zijn lezing laat Arthur Nooter zien wat er praktisch mogelijk is als het gaat om filmen met de smartphone en monteren met een app. Verwacht voorbeelden, tips en een korte intro in het werken met montage apps voor iOS en voor Android. Ook het gebruik van action cams en drones komt even langs.

Filmen en Navigeren met de smartphone Duolezing
Datum: Donderdagavond 4 Juli 2019.
Locatie: Beagle Bikes, Wittevrouwenstraat 42, Utrecht
Inloop vanaf 19:00, aanvang van de lezing om 19:30.
Toegang vrij. Meld je wel aan via Beagle Bikes