Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Blog

Fetsje Luimstra

By

28 juni 2019

Filmen en Navigeren met de smartphone

28 juni 2019 | By | No Comments

Duolezing DeTotem met GPSfietser

Filmen en navigeren met de smartphone: er kan zoveel meer dan vaak gedacht. De smartphone biedt ontzettend veel mogelijkheden, dat is algemeen bekend. Maar in de praktijk worden diezelfde mogelijkheden vaak nauwelijks benut. Laat je meenemen door de kenners in deze introductie op filmen en navigeren met de smartphone. Read More

Fetsje Luimstra

By

8 maart 2019

Waterschapsvideo in verkiezingstijd

8 maart 2019 | By | No Comments

Arjen Lubach versus Diederik van der Molen

Lachen over de waterschapsvideo in verkiezingstijd? Arjen Lubach maakte bij de waterschapsverkiezingen in 2015 een hilarische compilatie. Niet vanwege knulligheid, maar vanwege de doemscenario’s. Met o.a. een actiefilm probeerden de waterschappen vier jaar geleden de aandacht te trekken. Anno 2019, in tijden van droogte en wateroverlast, is dat niet meer nodig. Neem Water Natuurlijk kandidaat Diederik van der Molen. Hij vertelt in zijn video voor waterschapsverkiezingen wat het waterschap doet en wat de inzet is van zijn partij. Read More

Arthur Nooter

By

27 februari 2019

Met een Android video app monteren?

27 februari 2019 | By |

Android Video: overweeg Kinemaster. Ook op iOS!

KineMaster biedt een complete, intuïtieve oplossing voor het editen met een Android video app. En is ook nog eens gratis te gebruiken. Heb je te maken met groepen mensen die op beide platforms werken? Ook dan is deze editor aan te bevelen, want hij is zowel voor Android als iOS te downloaden. Read More

Fetsje Luimstra

By

23 oktober 2018

Advies over mobile video

23 oktober 2018 | By | No Comments

To be trusted, to be heard, to be talked about and to matter

‘What you’re really seeking is to be trusted, to be heard, to be talked about, and to matter.’ Cor Hospes citeert Seth Godin over marketing in zijn Cor’s Deli. Het raakt bij mij een snaar. Deze week nodigde een klant ons uit om vooraf de technische kant van een videoproject te bespreken: een advies over mobile video. Hier kunnen we onze kennis kwijt, en verhogen daarmee de kans op succes van het videoproject van de klant.
Read More

Fetsje Luimstra

By

5 september 2018

Format voor een video maken kan snel

5 september 2018 | By | No Comments

Denk als een uitgever over je product

Een middag om een format voor video te maken, en zelf leren filmen, presenteren en monteren. Een mooie ruimte met veel licht, ramen boven in de muur, met een robuuste grote tafel. Daaraan 3 onderzoekers en een klanten manager. Een goed voorbereide bijeenkomst waarin we in stappen naar het video format gaan. Als een uitgever denken over je product, dat is wat we hier uitvoeren. Daar kom ik aan het einde van dit blog op terug.
Read More

Fetsje Luimstra

By

15 juni 2018

De zoveelste blog of vlog maken?!

15 juni 2018 | By | No Comments

Blog of vlog over wat je werkelijk bijdraagt

Wie zit er nu te wachten op het zoveelste blog of vlog? En wat te doen als schrijven lastig is? Vragen die opkomen aan tafel met Bewust Ondernemende Vrouwen Utrecht (BOV), in het zonnige bovenzaaltje van Bubbles en Blessings in Bilthoven. Ik ben uitgenodigd om te vertellen hoe ík een blogworkshop aanpak. Immers, bloggen moet, vanwege je publiek en vanwege Google. 
Read More

Fetsje Luimstra

By

3 mei 2018

Ondertiteling is een must geworden

3 mei 2018 | By | No Comments

Ondertiteling onmisbaar door native video

Ondertiteling: nu je video direct op social media kanalen wordt ge-upload en vertoond – native video noemen we dat – kun je niet meer zonder. Daarom zetten we in dit blog de stappen op een rijtje. Op dit moment is de beste weg: aanmaken in YouTube, en vervolgens koppelen aan je video.
Read More

Fetsje Luimstra

By

1 maart 2018

Om een videoblog te maken hoef je niet extravert te zijn

1 maart 2018 | By | No Comments

Videoblog ook voor wie eerst tot 10 telt

Om met de deur in huis te vallen: je hoeft niet extravert te zijn om het voetlicht te pakken, en een videoblog te maken. Een paar weken terug deed ik mee aan een introductie in LuminaSpark, dat is een tool voor persoonlijke ontwikkeling. Mooi vind ik wel dat mensen zo verschillend mogen zijn, gedragskenmerken worden beschreven zonder oordeel. Zo hoorde ik dat je als extravert het best denkt als je praat. Verbijsterend voor een introvert iemand als ik, die eerst denkt en dan pas het woord neemt.
Read More

Fetsje Luimstra

By

22 september 2017

DropYourOwnVisual op BYOB2017

22 september 2017 | By | No Comments

Videomontage in beeld met DropYourOwnVisual

We staan 23 september op BringYourOwnBeamer2017 in Utrecht. Met een achtergrond van eigen drone-beelden nodigen we liefhebbers van beeld uit om ter plekke een reactie te geven. DropYourOwnVisual heet het. We hebben ons netwerk alvast gevraagd om video (of foto) op te sturen: bekijk hier waar we mee starten. En kijk na BYOB2017 nog 1 keer naar het eindresultaat.
Read More

Fetsje Luimstra

By

8 juni 2017

Videoboodschap helder? Gebruik je kans op YouTube

8 juni 2017 | By | No Comments

Zorg voor een complete videoboodschap

In veel enthousiast gemaakte video’s zie ik te vaak de boodschap niet helder over het voetlicht komen. Hoe wordt video gebruikt? Daar ben ik altijd naar op zoek. Een impressie van een bijeenkomst is gauw gemaakt. Maar wat wil je ermee zeggen? En is die videoboodschap ook duidelijk buiten de context van je website? Omdat op YouTube die context mist eindig je je video altijd met een oproep en een URL. Die je zelfs aanklikbaar kunt maken. Zo zorg je dat je videoboodschap compleet over komt.
Read More