Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Fetsje Luimstra

By

8 februari 2017

Rechtenvrije filmmuziek voor iPad video

8 februari 2017 | By |

Instructievideo: hoe rechtenvrije filmmuziek op je iPad zetten

Arthur maakte een instructievideo, waar hij voordoet hoe je rechtenvrije filmmuziek van YouTube op je iPad zet. Muziek voor video binnenhalen, niet zo moeilijk toch? Je zou denken dat je dat eenvoudig doet via iTunes, of door de muziek te downloaden. Toch werkt dat niet zo. Er is wel een eenvoudige, andere weg via de cloud die je in de video kunt bekijken.

In het vorige blog Gratis filmmuziek op YouTube schreef ik al uitgebreid over de audiobibliotheek van YouTube en wat je moet doen om de muziek op je iPad of iPhone te zetten. In het kort komt het neer op het volgende. Upload van PC/Mac via de cloud met de diensten Dropbox, google Drive of OneDrive is heel eenvoudig. Door Pinnacle of LumaFusion aan deze accounts te koppelen importeer je de muziek eenvoudig rechtstreeks in je editor. Voor een uitgebreider beschrijving, lees dat blog. Of bekijk de video hierboven.

Koppeling van clouddiensten Dropbox, OneDrive en Googledrive aan de editor maakt importeren snel en doeltreffend

Lezen hoe je rechtenvrije filmmuziek onder je video zet is nog wel iets anders dan meekijken met de handeling op een instructievideo. Een filmpje kijken helpt heel vaak een stapje verder, je ziet dat dingetje wat je net even over het hoofd zag. Deelnemers aan onze workshops kennen de instructievideo’s al van de lessen. Het leuke is ook dat de techniek inmiddels meehelpt om je de stappen te laten volgen. Zo kun je nog beter zien en weten waar het om gaat. Het is inmiddels de tweede in de nieuwe reeks van instructie video’s.

Dropbox
Onedrive
googleDrive