Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Fetsje Luimstra

By

22 september 2017

DropYourOwnVisual op BYOB2017

22 september 2017 | By |

Videomontage in beeld met DropYourOwnVisual

We staan 23 september op BringYourOwnBeamer2017 in Utrecht. Met een achtergrond van eigen drone-beelden nodigen we liefhebbers van beeld uit om ter plekke een reactie te geven. DropYourOwnVisual heet het. We hebben ons netwerk alvast gevraagd om video (of foto) op te sturen: bekijk hier waar we mee starten. En kijk na BYOB2017 nog 1 keer naar het eindresultaat.

Nieuwe app LumaFusion maakt het mogelijk

Je kunt heel goed terplekke een video samenstellen met de beelden van verschillende makers. De nieuwe app LumaFusion maakt het mogelijk, bijvoorbeeld omdat je titels al een opmaak hebben. Het opent de mogelijkheid om met beeld te reageren op wat er als video op BYOB2017 wordt geprojecteerd. Gekoppeld aan de beamer kun je met showtouches laten zien wat je doet, net als we dat doen in de workshops.

Het monteren van video op een iPad iPhone is intuïtief, toegankelijk en snel

Achtergrond van dronebeelden

Hoe werkt het? We maakten een achtergrond video van recent met drone gemaakte beelden van Utrechts polderlandschap, bloeiende heide bij Hilversum en van het Noarderleech in Fryslân. De beelden van bezoekers importeer je eenvoudig via Airdrop en WeTransfer. Welke plaats ze krijgen? Dat bepaalt de editor, samen met de dropper.

Brandpunt van video door smartphone en YouTube op BYOB2017

Media van verschillende mensen samenbrengen, we vinden het erg interessant. Juist nu we in het brandpunt van video leven door de combinatie van smartphone en YouTube. We deden het in 2012 met de LiveWall met tweets, foto’s en Facebookposts op een symposium van de waterschappen. Toen Twitter en Facebook nog niet mainstream waren. Nu doen we het met video. Omdat het kan. En omdat het een manier is om te laten zien dat het monteren van video op een iPad iPhone zo intuïtief en snel is dat het voor iedereen mogelijk is.

Over BYOB2017 8 redenen om naar BYOB te komen