Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Fetsje Luimstra

By

5 september 2018

Format voor een video maken kan snel

5 september 2018 | By |

Denk als een uitgever over je product

Een middag om een format voor video te maken, en zelf leren filmen, presenteren en monteren. Een mooie ruimte met veel licht, ramen boven in de muur, met een robuuste grote tafel. Daaraan 3 onderzoekers en een klanten manager. Een goed voorbereide bijeenkomst waarin we in stappen naar het video format gaan. Als een uitgever denken over je product, dat is wat we hier uitvoeren. Daar kom ik aan het einde van dit blog op terug.

We hebben samen met Jasper Henkelman van marketing bureau Lijnrecht deze workshop voorbereid. De klant wil de belangrijkste resultaten van hun onderzoeken toegankelijker maken voor een breder publiek. Daarnaast wil hij potentiële klanten attenderen op het onderzoeksbureau: dus verbreden én verdiepen.

Het product, het onderzoek, is de basis voor meerdere uitingen

In een brainstormsessie met Lijnrecht brengen we de criteria voor het video format in. Dat zijn: herkenbaarheid, onderscheidend ten opzichte van de markt, de rol van humor, absolute eisen als de aanwezigheid van personen en vaste, herhalende onderdelen.

Omdat je je product kent is een video format snel gemaakt

We kunnen snel werken omdat de deelnemers vanuit hun werk gewend zijn om voor de camera te staan. En het het zijn snelle denkers. Formuleren is dagelijks werk en de onderzoeksresultaten kennen ze als hun broekzak. We bespreken de intro: waar trek je de aandacht mee? Is er een haakje naar de actualiteit? Of heb je een belangwekkend onderzoeksresultaat waar je de interesse mee wekt? We laten een aantal voorbeelden zien ter inspiratie en benoemen de sterke punten.

Het marketing bureau werkt met de klant aan de herkenbaarheid in de vormgeving en versnelling in groei. Hierbij sluit de vormgeving van de video aan. Die specifieke vormgeving wordt gerealiseerd door een grafisch bureau uit ons netwerk.

Online Video Monitor 2018: denk als een uitgever

Het hele proces is een voorbeeld van de ontwikkeling die ik teruglees bij de Online Video Monitor 2018. De stelling: marketeers moeten leren denken als uitgevers wordt door 50% onderschreven. Het product, het onderzoek, is de basis voor meerdere uitingen. Naast het rapport en het persbericht een format voor video maken past in die gedachte.

Ook met ons een format voor je video ontwikkelen? Kijk naar de mogelijkheden bij videoworkshops en neem contact op met Fetsje Luimstra