Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Fetsje Luimstra

By

13 oktober 2016

iPhone video, het nieuwe communiceren

13 oktober 2016 | By |

Met iPhone video breng je al op locatie je verhaal in beeld

iPhone video is de aanrader. De beste camera is immers díe camera die je bij je hebt. Met de iPhone kun je ieder moment dat je dat wilt, ook daadwerkelijk goede kwaliteit bewegend beeld maken. Daarmee voeg je zoveel toe aan je actuele boodschap.

Met voldoende licht kun je in hoge kwaliteit filmen. De iPhone 6 bijvoorbeeld, de smartphone die veel mensen in hun broekzak hebben, filmt video met een resolutie van 8 megapixel in full HD. Wat dat betekent? Geweldige beeld kwaliteit, zelfs op een scherm met een diagonaal van wel 2 meter.

De beste camera is immers díe camera die je bij je hebt

De iPhone 6 heeft beeldstabilisatie, je kunt er timelapse en slow motion video mee maken. De camera van de iPhone 7 is opnieuw beter en heeft inmiddels optische beeldstabilisatie. Voor de professional geeft de app Filmic Pro de mogelijkheid de camera van de iPhone veel verder in te stellen, denk bijvoorbeeld aan de witbalans. iPhone video komt hiermee steeds dichter bij het resultaat van professionele apparatuur.

Met je iPhone kun je meteen ter plekke editen. Voor de montage raden wij Pinnacle Studio Pro aan. De app die op een intuïtieve manier een volwaardige editor neerzet, geeft je net meer vrijheid dan iMovie. Met titels, beeld in beeld, overgangen en 3 verschillende geluidssporen heb je je film in de hand. Je zet de focus van je verhaal daar waar jij het wilt. Kijk maar eens naar de voorbeelden op de workshop pagina.

Maar ook zonder montage kun je je beeld direct kwijt op Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter. Vaak wil je wel daarvoor de voor of achterkant inkorten, dat kan in de foto app. Een iPhone video is zo geplaatst.

Filmic Pro                      €   9,99
Pinnacle Studio            €   2,99
Pinnacle Studio Pro     € 12,99