Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Arthur Nooter

By

24 december 2015

XAVC-S iPad

24 december 2015 | By | No Comments

XAVC-S iPad? Dat is nu mogelijk. Video in het XAVC-S formaat van bijvoorbeeld Sony camera’s kun je nu op een iPad of iPhone importeren en bewerken. Op de iPad Air 2, iPad Pro, iPhone 6(s) (Plus) zelfs de XAVC-S 4K bestanden. Ik laat 2 manieren zien: rechtstreeks en via Dropbox vanuit Pinnacle Studio Pro.

Rechtstreeks van de camera naar de iPad of iPhone met de Lightning USB camera-adapter van Apple. Hiervoor moet je in je camera 2 instellingen aanpassen, beiden vind je bij mijn Sony RX10m2 en RX10m3 in het gereedschapskistje. De USB-verbinding moet op MTP staan, de USB-voeding op UIT. Bij een andere camera even zoeken naar vergelijkbare instellingen. Camera via USB en de adapter koppelen. De standaard foto app openen en de optie importeer verschijnt. Tab erop, je ziet nu ook de XAVC-S bestanden. Je kunt ze aanvinken en importeren. Let op, met de nieuwe firmware-update 1.20 en 1.30 werkt deze optie niet meer! op de RX10M2

De Lightning naar USB camera adapter van Apple werkt sinds iOS 9.2 ook op de iPhone

Via Dropbox vanuit Pinnacle Studio Pro. Zet je XAVC-S video’s vanuit je Camera via de PC of Mac in een map op Dropbox. Open op je iPad of iPhone Pinnacle Studio Pro en open een project. Tab midden boven op het icoontje map met pijltje: Media importeren. Kies Dropbox en vervolgens de map met de XAVC-S bestanden. Maak je keuze en tab rechtsboven op het wolkje om ze te importeren ín de App. Je vind ze vervolgens in Gebruikersmedia in een map met dezelfde naam als in Dropbox. In principe kan het ook met de andere Cloud toepassingen die geïntegreerd zijn binnen Pinnacle. Google Drive heeft op het moment van schrijven een bug waardoor de import stokt.

Let op: de iPhone 6 kan via de eigen foto app maximaal 3K afspelen. Pinnacle kan op de iPhone 6 4K wel bewerken maar alleen in 3K exporteren.

Ik kan dus nu 4K video van mijn Sony camera’s bewerken op de iPad. Ik hoef daarvoor niet meer de grote en complexe videobewerkingsprogramma’s in. Kijk maar eens hier naar een korte compilatie van 4k beelden. 4K weergave natuurlijk afhankelijk van je bandbreedte en hardware.

Lightning-naar-USB-camera-adapter  €35 bij Apple, elders vaak goedkoper te vinden.
Dropbox
Pinnacle Studio Pro € 12,99

Submit a Comment